Naistenpäivä 1.10.2016 Amorinrannassa

Naiset valtasivat Amorinrannan

Erilaisia teemapäiviä on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa enemmänkin. Puitteet ovat oivalliset.

Ilkka Partanen KMV-lehti

Naisten päivään osallistui parikymmentä eri ikäistä naista. Tässä heistä osa vihreäpukuisen Elli Raipelan kanssa.

Teksti: Ilkka Partanen (KMV-lehti).

Terapeuttipariskunta Elli ja Jouni Raipela osti kolme vuotta sitten Juupajoella Korkeakosken taajamassa aivan veden äärellä sijaitsevan vuonna 1904 rakennetun 420 neliön vanhan koulun, joka sijaitsee Korkeakosken keskustan välittömässä läheisyydessä. Upean sijaintinsa ansiosta paikka nimettiin Amorinrannaksi 2014.Paikka on ihanteellinen erilaisten kurssien ja virkistyspäivien järjestämiseen. Erilaisia tapahtumia on jo järjestetty ja niitä järjestetään omistajien mukaan tulevaisuudessa enemmänkin.

Lauantaina talossa vietettiin ensimmäistä naistenpäivää ja ohjelmansa puolesta se poikkesi melkoisesti niin sanotusta normaalista naisten päivästä.

Päiväksi oli muutenkin valikoitunut harvinainen liputuspäivä. Silloin lippu nousi salkoon Suomen ensimmäisen naisministerin Miina Sillanpään kunniaksi. Hänen syntymästään tuli kuluneeksi 150 vuotta.

Amorinrannan ensimmäiseen naistenpäivään ei ollut mahdutettu minkäänlaista kaupallista toimintaa.

Jokainen sai rauhassa tehdä matkan oman itseensä; naiseksi kasvamisensa polkuun, omaan minuuteen ja seksuaalisuuteen.

Päivä kului sen vetäjän Elli Raipelan mukaan liiankin nopeasti. Sen aikana käsiteltiin useita naiseuteen kuuluvia asioita, joista useat tosin kuuluvat myös miehuuteen.

Minäksi kasvaminen kuuluu yhtä hyvin naisille kuin miehille. Elli Raipela luennoi siitä, kuinka terveeseen kehitykseen kuuluu eriytyminen vanhemmista ja myöhemmin myös puolisosta.

Minäksi kasvu vaatii eriytymistä, mutta ei eroa. Eriydy, mutta älä eroa! Painotti Elli Raipela.

Naistenpäivään osallistui noin 20 toisilleen tuntematonta naista. Koska päivillä käsiteltiin omaa itseään ja omaa kehitystä, kaikki saivat halutessaan kysyä ja kommentoida kuulemaansa.

Elli Raipela toivoi vuoropuhelua ja sitä hän sai. Nauru raikasi monta kertaa ja itkut loistivat tällä kertaa poissaolollaan. Päivän aikana puhuttiin avoimesti myös seksuaalisuudesta.

– Harvoin kukaan puhuu seksuaalisuudesta niin selkeästi kuin minä puhun. Tavoitteeni seksuaaliluennoissa on aina se, että kuulijat saavat uutta asiatietoa, mutta nauraakin saa. Seksin ei pitäisi olla haudanvakava asia, sillä onhan se aikuisten leikkiä, painottaa Elli Raipela.

Ilta huipentui tarinakertoja Tuija Jormakan ja muusikko Leena Pyylammin tarinalliseen ja musiikilliseen dialogiin naisten kaipauksesta kosketukseen ja haluttuna olemiseen.

img_6527

Sylin tarpeessa -esitys rakentuu Sirpa Hännisen runoista, joissa kaikuu uskonnollisen kiltin tytön herääminen tarpeeseen olla nähty ja haluttu naisena.

Miesten päivästä naisten päivä erosi siinä, että illan päätteeksi ei saunottu.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s